Tartă cu fructe ușor de preparat: Îți amintește de gustul copilăriei. Tarta cu fructe proaspete sau congelate, este un desert ușor de pregătit, care vă va trezi amintirea prăjiturilor din copilărie. Este o rețetă veche, ale cărei arome pătrund în suflet și în gând.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia
Pentru aceasta avem nevoie de:
Pentru început vom pune praful de copt în laptele călduț. Pornim cuptorul la temperatura de 160 °C.
Urmează să mixăm gălbenușurile cu zahărul până se vor deschide la culoare, apoi adăugăm untul topit și continuăm să mixăm până avem o compoziție omogenă. În continuare, vom pune praful de copt stins în laptele călduț și făina, amestecând cu o spatulă de silicon.
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare și le încorporăm în amestecul de mai sus cu mișcări ușoare. Vom obține o compoziție pufoasă, pe care o turnăm într-o tavă cu hârtie de copt.
Deasupra presărăm fructe (căpșuni, vișine, zmeură, afine, caise, felii de piersici sau de mere peste care putem presăra și puțină scrțișoară).
CITEȘTE ȘI: Desert de vacanță: Brioșe red velvet cu cremă de brânză/ REȚETĂ
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru aproximativ 40 de minute.
Deasupra se presară zahăr pudră, dacă reușiți să o lăsați să se răcească fără a fi mâncată fierbinte. Este un adevărat deliciu!
Poftă mare!